Мирослав Найденов: Трябва да се сложи ред, защото злоупотребите ще продължат

18:35, 14 май 19 / Политика 25 1349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нещо се е случило през последните четири дни, което е довело до оставката на Румен Радев. От изявлението на премиера стана ясно, че оставката е поискана и приета, а не предложена. Това каза бившият министър на земеделието Мирослав Найденов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Доста време бяхме заедно с г-н Порожанов. Моята лична оценка по онова време е по-скоро положителна. Оставката му е политическа“, смята той.

„Има системен проблем в ДФ "Земеделие", призна бившият земеделски министър. Въпреки това не бива всички да се слагат под общ знаменател, предупреди той.

„Трябва да се сложи ред, защото злоупотребите ще продължат и в следващия програмен период по ОП Развитие на селските региони. Медиите вадят избирателно, само върха на айсберга. Има хора обаче, които са реализирали добри проекти по тази програма и са създали добър бизнес. Нека скандалите не ги обезкуражават, защото това е добра програма, призова Найденов.

Той разясни, че по нея влиза огромен финансов ресурс в размер на 7,5 милиарда лева.

 

„Ние трупаме опит, но той трябва да е в положителна посока. Трябва да се прави оценка на риска и бенефициентите да подлежат на контрол. Трябва да се работи към модернизация на системата за контрол и да се намали влиянието на човешкия фактор. Трябва хората да имат усещането за справедливост“, подчерта Мирослав Найденов.

Според него, всичко това е важно за нас като урок и трябва да направим така, че грешките да не се повтарят. Той не смята, че скандалът с къщите за гости ще навредят на страната ни, защото ние не сме в челото на държавите, злоупотребяващи с еврофондове, пък и има програми с много по-голям финансов ресурс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама