Депутатите гласуват оставката на земеделския министър Порожанов

06:50, 15 май 19 / Политика 25 1282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Народното събрание започва работата си с гласуване на седмата поред рокада в кабинета на Бойко Борисов.

След като във вторник министърът на земеделието и храните Румен Порожанов подаде оставка, премиерът предложи той да бъде заменен на поста от председателя на ресорната комисия в парламента Десислава Танева. Тя е четвърти мандат депутат от ГЕРБ и бивш земеделски министър от второто правителство на Борисов. В момента Танева е председател на парламентарната комисия по земеделието и храните в НС.

Кой се раздели с поста си в третия кабинет на Борисов до момента

Порожанов напуска изпълнителната власт след серия от скандали. В качеството му на бивш шеф на Държавен фонд "Земеделие", той беше замесен в аферата с къщите за гости на приближени към властта и разпитван като свидетел по делото за източване на европари от бизнесмена Миню Стайков.

По-късно стана ясно, че има разминавания и в подадената от Порожанов имуществена декларация пред антикорупционната комисия.

В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.

Румен Порожанов подаде оставка

Премиерът Бойко Борисов заяви от своя страна, че Румен Порожанов е подал оставка, тъй като не е спазил обещанието си да освободи от длъжност зам.-директорката на ДФЗ Иванка Мизова. Той припомни, че още миналата седмица в своя телевизионна изява е казал, че проблемът трябва да бъде решен бързо. Причина за уволнението на Мизова стана фактът, че личният й мобилен номер е посочен в обява за една от къщите за гости, строени с евросредства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама