Валери Симеонов: Оставката на Порожанов е закъсняла

11:30, 15 май 19 / Политика 25 1199 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Десислава Танева е била министър и познава добре проблемите както в бранша, така и в министерството, но мисля, че няма да ѝ бъде лесно. Дано да не се поддава на лобизъм, поне не в такава степен, на каквато бяхме свидетели при досегашното ръководство на министерството“. Така лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов коментира смяната на ръководството в земеделското министерство.

Десислава Танева: Ще има промени в екипа на МЗХГ

Пред журналисти Симеонов заяви, че одобрява оставката на Румен Порожанов и дори я определи като „закъсняла“, както и припомни, че самият той я е искал отдавна.

„По темата за явния лобизъм, който беше приложен при промяната на наредбата за училищен плод и мляко. Лично съм я поискал от премиера Борисов, но не смятам, че това трябваше да бъде оповестявано публично“, обясни лидерът на НФСБ, цитиран от БГНЕС.

Валери Симеонов: Заплатите трябва да са 2000 лв, но мен ме удовлетворяват и 1000

Той беше категоричен – в земеделското министерство има корупционни схеми, което е основание там да се извършват още промени.

„Включително и по регионални дирекции, където все още кадри на ДПС продължават да кадруват и дерибействат, бих казал, особено по отношение на стопанисването на държавните гори“, допълни още Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама