Строителството във варненските курорти продължава

15:00, 16 май 19 25 1512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Строителството в курортите край Варна продължава, въпреки забраната, която вече е в сила. Ограничението важи до 1 октомври. Целта е да се гарантира спокойствието и комфорта на първите туристи, които вече са на почивка.

В курорта „Св. Константин и Елена“ продължава изграждането на търговски център. Багери разнасят строителни материали, а обектът не е ограден. Наоколо е прашно, пътната настилка е с дупки, градинките наоколо са изпотъпкани, съобщава БНТ.

Влиза забрана на строителството в курортите край Варна

Близо до плажната ивица строителна фирма изгражда тротоари, пътеки, и реновира откритите пространства. В района се движи тежкотоварна техника, която вече не би трябвало да е в комплекса.

Инспектори от строителен контрол към Община Варна са проверили над 10 строителни обекта в курортите, има и установени нарушения.

"За установените нарушения, засега инспекторите не са написали актове, а само констативни протоколи и направени предупреждения. Санкцията не е непременна цел, а да дисциплинираме гражданите", каза Тодор Иванов, заместник-кмет в Община Варна.

Проверките ще продължат през целия летен сезон, а глобите за нарушителите са солени и стигат до 50 000 лева.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 no-name 15:21, 16 май 19

Има довършителни дейности, които не се водят строителство и не влизат в забраната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама