Оставиха в ареста кипъреца, прегазил крадец в Болярино

15:41, 16 май 19 25 1211 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кипърецът, който прегази крадец, нахлул в имота му, е оставен за постоянно в ареста, съобщават от Окръжен съд – Пловдив. Срещу 60-годишния Димитракис Пирилис е взета най-тежката мярка - задържане под стража.

Засилено полицейско присъствие в Болярино, след като местен бизнесмен прегази крадец

Съдът в Пловдив прие, че разследването по делото е в съвсем ранен етап и тепърва ще се изясняват важни въпроси за механизма на извършването му. Към момента са налице данни, че обвиняемият е нарушил правилата за движение и умишлено е причинил смъртта на жертвата. От автотехническата експертиза и снимките на местопрестъплението става ясно, че ударът е направен с предната част на автомобила. Освен това има данни и за втори удар на местопроизшествието, при който е пострадал един от свидетелите.

Пловдивският съд повдигна обвинение на боляринския фермер за това, че на 11 срещу 12 май 2019 г. умишлено е предизвикал смъртта на 30-годишния мъж от ромски произход с инициали П.Г. За това престъпление НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Според съда са налице данни за уседналост на обвиняемия, тъй като той развива стопанска дейност, предоставя работни места и няма опасност да се укрие. Съдът счита, че при мярка, различна от задържане под стража, съществува реална опасност от извършване на повторно престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд на 23-и май 2019 г. от 10.00 часа.

В съдебната зала преди заседанието, кипърецът заяви: ,,Нищо не съм направил, защо да не ме снимат? Имам какво да кажа!"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама