Басейн на покрива на Нотр Дам?

17:00, 17 май 19 / Любопитно 25 1971 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пожарът в Нотр Дам може и да е трагедия за френската столица и култура, но за архитектите това е невероятна възможност да развихрят въображението си. Някои обаче стигат твърде далеч и използват трагедия с катедралата в Париж, за да се пошегуват, доста неподходящо, според нас. Ето някои от най-безумните предложения за възстановяване на Нотр Дам.

Източник: Ulf Mejergren Architects

Басейн

Предложението е на стокхолмското студио Ulf Mejergren Architects, според които се отдава прекалено голямо значение на изгорялата дървена кула. Те напълно я забравят и превръщат покрива на катедралата в обществен плувен басейн, над който бдят статуите на 12-те апостоли.

Източник: Entrequadra Novas Mídias

Брандирана с Louis Vuitton

Бразилското студио Entrequadra Novas Mídias предлага катедралата да се възстанови в предишния си вид, но целият й покрив да е с характерния десен на луксозната марка, а фасадата й - украсена с големи лога на Louis Vuitton. Идеята е така "да се благодари" за щедрото дарение от 200 милиона евро, което модният гигант направи за възстановяване на катедралата.

Паркинг

Париж е пренаселен град, а белгийският министър на транспорта решава да реши отчасти проблема с паркирането из центъра му. Паскал Смет в пост в туитър предлага Нотр Дам да бъде превърната в паркинг на няколко етажа. Предложението, разбира се, е шега.

"Макдоналдс"

Най-големият ресторант за бързо хранене в света - това предлага потребител на Reddit. Катедралата е префасонирана с гигантско лого на Макдоналдс и боядисана в червено и жълто.

Източник: Facebook/ Trust Me, I'm an Architect

Цирк

Приключваме тези циркови предложение с последното, което е именно за направата на цирк. Публикувано е в популярната Facebook страница Trust Me, I'm an "Architect".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама