''Пирогов'' опроверга твърденията, че е диагностицирала Стайко Стайков

15:54, 17 май 19 25 1169 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Пирогов'' категорично отхвърли твърденията, че Стайко Стайков е бил диагностициран и освободен от ареста от специалисти от лечебното заведение.

Тиражираните твърдения, поставящи под съмнение професионалната обективност на екипа на болница „Пирогов”, при изготвянето на медицинска експертиза на лица, които са публично известни, са лъжа, която цели манипулиране на общественото мнение, създаване на негативни нагласи към лекарското съсловие и общо недоверие в институциите.

Това заявяват от пресцентъра на спешната болница по повод публикации.

Ръководството на болницата намира за напълно неприемливо имената на водещи специалисти от лечебното заведение да бъдат замесени в такива инсинуации. 

Лекарите на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” често са търсени като експерти по съдебни дела поради високия си професионализъм, компетентност и опит, особени при тежки и комплицирани случаи, заявяват още от болницата.

Синът на бизнесмена Миньо Стайков - Стайко, беше пуснат под домашен арест заради влошеното си здравословно състояние. Прокуратурата обжалва решението, но на предишното заседание на съда, обвиняемият така и не се яви. Тогава адвокатът му обясни, че Стайков е в болница, а съдът поиска 8-членна медицинска експертиза на здравословното му състояние.

Стайко Стайков е обвинен по дело за данъчни престъпления за близо половин милион лева, за
участие в организирана престъпна група, за контрабанда на цигари и пране на пари.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама