Емил Радев в район „Приморски”: Каузите на Варна имат моята безрезервна подкрепа

14:20, 18 май 19 25 1338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Винаги съм бил ангажиран с каузите на Варна и съм ги подкрепял всеотдайно. През годините никога не прекъснах връзката с родния си град – нито докато бях народен представител, нито като евродепутат. Убеден съм, че за да решаваш проблемите на хората, които са те избрали, трябва да останеш много близо до тях.

Тази позиция кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев изрази на среща с граждани във варненския район „Приморски”. Пред присъстващите той припомни някои от знаковите инициативи, които е организирал в Европейския парламент в подкрепа на Варна. „Съдействах да представим в ЕП кандидатурата на Варна за Европейска младажка столица. В Брюксел организирах изложба на Варненското златно съкровище – най-старото обработено злато в света. Събитието, което се проведе под патронажа на премиера Борисов, привлече интереса на „тримата големи” в ЕС – председателите на Европейската комисия, на Европейския парламент и на Съвета на ЕС. В продължение на седмица експозицията бе визитна картичка на Варна и България в сърцето на Европа. Показахме, че освен плажове и красива природа, имаме древна история и богата култура. Прекрасните си впечатления за града ни споделя до днес и председателят на ЕП Антонио Таяни, който дойде за откриването на информационния ми офис тук”, припомни Радев, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

„Европейските институции са далеч и често работата им изглежда абстрактно за мнозина, но всъщност европейската солидарност е близо до хората. Тя достига до всеки от нас чрез новите пътища, площади, пречиствателни станции, но и чрез новите машини за бизнеса, социалните програми, възможностите за обучение на младите хора. Очакваме през следващия програмен период европарите за България да са 18 млрд. лв. – 4 млрд. лв. повече. Това са инвестиции, които ще дадат допълнителен тласък за развитие на страната ни, а силната икономика и успешните предприятия ще доведат и до желаното увеличение на доходите”, коментира Емил Радев.

Апелирайки хората да не подценяват предстоящите евроизбори, той поясни, че около 60% от законодателството, което се приема в Народното събрание, е вследствие на промените, гласувани в Европейския парламент. „Затова е важно интересите на страната ни да бъдат добре защитени във всяка фаза на законодателния процес. Подкрепата за номер 12 в бюлетината е подкрепа за силния глас на Българя в ЕС, а това е гласът на компетентни, отговорни и последователни в усилията си представители на голямото европейско семейство”, изтъкна Радев.

По-рано той посети и Суворово, където се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ. Пред тях варненският представител в ЕП се ангажира да доведе до край битката, която поведе срещу двойните стандарти при храните. „Защото не може да ни предлагат под една и съща марка и в една и съща опаковка храна с по-ниско качество и дори с по-висока цена”, категоричен бе Емил Радев и припомни, че вече е даден ход на извоюваната от него и колегата му Андрей Новаков първа европейска програма срещу двойните стандарти при храните и напитките. „Следващата ми цел е създаването на общоевропейски контролен орган”, изтъкна кандидатът на ГЕРБ. Той акцентира и върху усилията си за намаляване на административната тежест за гражданите чрез премахването на апостилите и нуждата от легализация за официални документи за гражданско състояние. „Настоявам регламентът да обхване и дипломите, удостоверенията за квалификации, за актуално състояние на фирмите и др. 17 млн. граждани на ЕС, в това число и много българи, учат, работят или живеят в различна от родната им държава. По изчисления на ЕК законодателната промяна им спестява над 40 млн. евро годишно”, обясни Радев.

Той запозна присъстващите и с новата евродиректива, в която прокара текст, препоръчващ да сложим край на „вечните длъжници”. „От години работя да има 10-годишна абсолютна давност за задълженията на физическите лица. Не успях да го постигна в националния парламент, но го направих в Европейския. Защото 600 000 български граждани имат заведени изпълнителни дела и не могат да се измъкнат от тежите финансови затруднения, в които са изпаднали”, мотивира се Радев.

Като инициатор за създаването на зоополицията в България, той акцентира и върху друга своя кауза – благосъстоянието на животните. „На тези, които ще си кажат: „Решихте ли другите проблеми?!”, ще препоръчам да обърнат внимание на статистиката – тя доказва, че изършителите на насилие над животни рано или късно посягат на хора. Затова създадохме зоополиция по холандски модел”, обясни Емил Радев и даде за пример разбития край Варна нелегален развъдник за кучета, където четириногите, отглеждани за продан, са били държани в условия като в концлагер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама