Стотици се включиха за втора година в състезание за планинско колоездене

11:45, 19 май 19 25 1127 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 150 любители на планинското колоездене се включиха във второто поред състезание „XCO Княжево“, разказа за БГНЕС председателят на клуб Veloraptor Калин Русев, който e организатор. Това е състезание по планинско колоездене, което се прави на обиколки, на сравнително късо трасе.

„Това е състезание, което не предполага много участници, защото се прави по тесни пътеки. Ако се струпат много хора е опасно. Очакваме двойно повече участници и публика в сравнение с миналата година. За втора година сами си организираме състезанието, тъй като си нямаме федерация, която е фалирала, разказа организаторът.

Събитието е много атрактивно и достъпно за всички, разказа организаторът. То е част и от българските колоездачни серии.

Тази година и трасето е по-добро от миналата година, времето също е с нас. Регламентът е много прост – караш, гледаш да не паднеш и да финишираш с усмивка“, обясни накратко условията Калин Русев.

Предвидени са общо 3 старта – два състезателни (“Елит” и “Хоби”) и един любителски: Елитните състезатели ще правят по 6 обиколки, хоби състезателите по 3 или 4, децата по 2. Партньор на събитието е Столична община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама