Томислав Дончев: Недейте да слушате тези, които ни обясняват, че Европа е стара и е загубила хъс

14:00, 19 май 19 / Политика 25 2205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес трябва да бъдем по-добри, отколкото сме били вчера. Това каза заместник-министър председателят Томислав Дончев по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ.

„Първо бих искал да говоря за Европа“, посочи Дончев и обърна внимание, че е имало времена, в които е имало разруха и войни. „Сега е друго време. Сега е време да изграждаме, да надграждаме Европа, да я правим по-силна, да я правим по-сигурна. Освен благоденстваща, социална, аз искам Европа да бъде по-дръзка, да се мери във всичко с нашите глобални приятели. Недейте да слушате тези, които ни обясняват, че Европа е стара, и е загубила хъс.

Докато Европа има дръзка цел, докато Европа се развива, тя е млада“, каза Дончев. „Имаше времена не много отдавна, когато в България имаше разруха, когато не се създаваше нищо ново, а изграденото се разграбваше. Имаше времена на смут, на разкол. Надявам се тези времена да са минали отдавна. Сега е време да се гради и надгражда България. Като казвам да се гради нямам предвид само пътища, железници, училища, детски градини, паркове и лаборатории“, посочи още Дончев.

ПП ГЕРБ провежда основното си предизборно събитие в ,,Арена Армеец" (На живо)

Според него трябва да се фокусира гражданската енергия на едно място. „Не слушайте тези, които ни обясняват, че България би тръгнала по-бързо напред, като се движи назад. Едва ли някой тук се съмнява, че ние тук сме най-добрите, но имаме опит“, подчерта той. „Имаме опит, имаме експертиза. Това не е достатъчно“, изтъкна той и подчерта, че е важно доверието. „Доверието е тази тънка нишка, която свързва гражданина и държавата, ако тя се скъса, не сме държавници, а самозванци.

Днес трябва да бъдем по-добри, отколкото сме били вчера“, каза Дончев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама