Милиардер изплати заемите на цял випуск от колеж в Джорджия

07:50, 20 май 19 / Любопитно 25 1448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инвеститор в модерни технологии шокира завършващите студенти в колеж в Атланта, Джорджия, като им каза, че ще изплати всичките им студентски заеми. Робърт Ф. Смит, един от най-изтъкнатите чернокожи филантропи в Америка, направи това обещание, докато произнасяше реч пред випускниците от колежа „Морхаус“.

Близо 400 студенти ще се възползват от неговата помощ на стойност около 40 млн. долара.

Випуск 2019 г. и техните преподаватели бяха зашеметени от новината, преди да избухнат в аплодисменти.

56-годишният Смит основава частна инвестиционна компания „Vista Equity Partners“ през 2000 г., за да инвестира в софтуерни компании и има лично богатство с нетна стойност от 5 млрд. долара, според авторитетното издание „Forbes“.

"От името на осемте поколения от моето семейство, които са живели в тази страна, ние ще „сипем малко гориво във вашия автобус“, каза г-н Смит на завършващите. "Това е моят клас, 2019 година. И моето семейство прави това дарение, за да ликвидира студентските ви заеми."

Милиардерът беше в колежа, за да получи почетната титла „Доктор хонорис кауза“ за направено преди това дарение от 1.5 млн. долара за „Морхаус“, предаде БГНЕС.

Президентът на „Морхаус колидж“ Дейвид А Томас каза: "Когато трябва да обслужвате дълг, изборът за това какво можете да направите е ограничен. [Безвъзмездната помощ] дава свободата [на завършилите] да следват мечтите си."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама