Борисов: Догодина възстановяваме програмата за саниране, търси се нов модел

11:50, 20 май 19 / Политика 25 1364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Явно трябва да се спре нещо, за да видите колко е добре. Всички училища и детски градини са санирани. Стадионът им е факт, така че това сме го направили. От догодина се възстановява програмата за саниране, сега търсят модел", заяви премиерът Бойко Борисов в Пазарджик.

Той пристига на Асеновградско шосе, за да провери лично как е изпълнена задачата, за която правителството отпусна близо 25 млн. лева.

"Индустриализацията, която е факт, изисква и обходи за градовете. На 10 секунди минават тирове. Заслужава ли го Пазарджик - не. Затова ще им помогнем да направят обход", каза още той.

Борисов подчерта и важността от въвеждането на тол системата у нас. „Без пари, без такси и без данъци нищо не може да се направи. Парите за ремонти и рехабилитация са от бюджета. Тежкотоварните камиони трябва да си плащат“, допълни още премиерът Борисов и уточни, че стартира и изграждането на пътя Асеновград – Кърджали, който ще струва 33 милиона лева.

По трасето от Пловдив до Асеновград с дължина 10 километра е положен последен износващ пласт асфалт. Работниците довършваха вчера след обед хоризонталната маркировка. Тя е направена от студен пластик, който издържа повече от боя. Натоварването на шосето е много голямо и по данните на КАТ в двете посоки минават над 17 000 автомобила на денонощие. "Изпълнихме обекта навреме, стана като магистрала", коментира вчера инж. Паун Иванов, представител на "ИСА 2000".

"Предстои изграждане на локалните платна от двете страни на пътя и на кръгово кръстовище до караулката. В момента се извършват процедури по отчуждаване на частните имоти", каза областният управител Здравко Димитров. Едновременно се изготвя проект за разширение на околовръстното шосе.

"Събираме пари от данъците на всички, а ремонтираме апартаментите и блоковете на малцина. Имаме подобни планове да продължим, но по друг начин", заяви вицепремиерът Томислав Дончев относно санирането, цитиран от вестник "24 часа".

"Ще направим проекта за околовръстното и ще го дадем до края на лятото. Другата седмица правим първа копка за реновацията на стадиона с помощ от държавата", каза кметът на града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама