Край Свиленград задържаха 36-годишен мъж за трафик на хора

13:10, 21 май 19 25 999 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство и задържа 36-годишен мъж за подпомагане на чужденци незаконно да преминат в страната, съобщиха от пресцентъра на Пловдивската апелативна прокуратура.

Л. Г. противозаконно подпомогнал 10 афганистанци и един пакистанец да преминат в страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство, уточняват от държавното обвинение.

Каналджията бил спрян с автомобила си от полицейски служители на автомагистрала "Марица" край Свиленград. Проверката констатирала, че водачът превозва в 11-те чужди граждани, които били без документи за самоличност и без разрешение да пребивават в страната. Установено е било, че нелегалните мигранти са преминали през "зелена" граница от Република Гърция у нас в района на село Мезек. Водачът е трябвало да ги превози до вътрешността на страната.

Обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои обвинението да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама