Откриха iPhone, хранa и непозволени лекарства в килиите на Митьо Очите и Миню Стайков

12:57, 21 май 19 25 4033 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Множество непозволени предмети са иззети от килиите на несебърския бос Митьо Очите и бизнесмена Миню Стайков, които са задържани под стража. Днес Специализираната прокуратура сезира министъра на правосъдието и главния прокурор за резултатите от проверка на ГДНП в боницата към Софийския затвор.

На 17 май 2019 г. служители от сектор „Оперативно обслуждане на местата за лишаване от свобода“ към отдел „Криминална полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“, съвместно със служители от надзорно-охранителния състав в Софийския затгвор, са извършили проверка (претърсваия и лични обиски на лишени от свобода) в спалните помещения на „Вътрешно отделение“ на болницата към затвора в София.

В резултат на извършените претърсвания и лични обиски на лишените от свобода лица са открити и иззети множество забранени, неразрешени и други вещи и предмети, за които не е налична съответна документация.

В помещение „Реанимация“, където са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, са намерени и иззети 59 броя CD, 1 карта за цифрова телевизия и 1 разтегателен колан.

При извършения личен обиск на Желязков е намерен 1 мобилен телефон марка „iphone“. Желязков лично извадил от колана на кръста си и го ударил в земята с цел да го унищожи.  Открити са голямо количество хранителни продукти: десетки стекове с безалкохолни напитки, стекове с минерална вода, множество пакетирани захарни изделия (шоколади, вафли десерти), множество хранителни продукти (колбаси, плодове, олио) и други малотрайни продукти.

Към момента на извършване на претърсването Миню Стайков вече е бил обявил гладна стачка.

В помещението са намерени медикаменти и хранителни добавки, за които не са издавани медицински рецепти. Открити са още USB кабели, 1 адаптор, 1 телевизор с дистанционно и с адаптор, 1 котлон. В спално помещение №2 е намерен и иззет 1 бр. USB кабел. 

Иззетите мобилни телефони дават възможност на задържаните под стража за нерегламентирани (забранени от закона) контакти с трети лица, което от своя страна създава опасност да се влияе на свидетели, както и на нормалния ход на събиране на доказателства по досъдебни производства.

За резултатите от извършената проверка в болницата към Софийския затвор е уведомен министърът на правосъдието - за предприемане на мерки за решаване на системния проблем с наличие на забранени и неразрешени предмети в местата за лишаване от свобода и арестни помещения. За сведение е уведомен и главният прокурор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама