До 2025 година ще има въздушни таксита

18:40, 22 май 19 / Любопитно 25 1201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До 2025 г. въздушни таксита ще се появят в много градове по света, съобщи Оливър Уокър-Джоунс, официален представител на компанията "Lilium", която произвежда алтернативни въздухоплавателни машини.

"Планираме да стартираме дейността си в няколко града по света до 2025 г., въпреки че в някои населени места услугата ще бъде пусната по-рано. Има голям интерес към нашия проект от страна на градските власти, но все още не сме решили къде точно ще започнем да предоставяме услугите си." - каза той пред РИА Новости.

Говорителят на компанията добави, че цената на "полетите ще бъде конкурентна в сравнение с пътуването с помощта на други превозни средства днес на подобни разстояния."

По-рано мюнхенската компания „Lilium“ проведе успешни тестове на прототип на въздушно такси, като устройството е оборудвано с 36 електрически реактивни двигателя, които позволяват вертикално излитане и кацане.

Петместният автомобил, за разлика от малките самолети, няма волан, опашка и витла. Както е посочено от компанията „Lilium“, прототипът може да ускори до 300 километра в час, а максималният обхват е 300 километра.

„Нашите въздушни таксита са напълно електрически и не произвеждат емисии на въглероден диоксид. При стартиране произведеният шум е като от двигател на камион, но той не се чува по време на полета“, каза Уокър Джоунс.

Според него устройствата вече преминават през различни сертификации, а ръководството ще бъде организирано по такъв начин, че "да не създава пречки за редовния въздушен трафик".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама