Десислава Иванчева: Спасихме от мафията 175 милиона лева

19:35, 22 май 19 25 1042 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

,,Нямаше да оцелея физически след всичко, на което бях подложена без вашата подкрепа, тази на екипа ми, на адвокатите, на НПО-тата, които обединиха усилия и показаха на мафията, че с Биляна Петрова не сме сами. Всички вие показахте, че гражданското общество не е съсипано, въпреки усилията на политическата клика да вмени на хората, че нищо не зависи от нас, че сме безсилни.

Така започва обръщение на Десислава Иванчева във фейсбук. От инициативен комитет „Непослушните”, които издигнаха Иванчева за независим кандидат за изборите в неделя, твърдят, че изказването е достигнало до над 750 000 интернет потребители, а повече от 270 0000 човека са взаимодействали с публикацията с реакция или с коментар.

Нямаше да оцелея физически след всичко, на което бях подложена без вашата подкрепа, тази на екипа ми, на адвокатите, на НПО-тата, които обединиха усилия и показаха на мафията, че с Биляна Петрова не сме сами. Всички вие показахте, че гражданското общество не е съсипано, въпреки усилията на политическата клика да вмени на хората, че нищо не зависи от нас, че сме безсилни.

Така започва обръщение на Десислава Иванчева във фейсбук. От инициативен комитет „Непослушните”, които издигнаха Иванчева за независим кандидат за изборите в неделя, твърдят, че изказването е достигнало до над 750 000 интернет потребители, а повече от 270 0000 човека са взаимодействали с публикацията с реакция или с коментар.

В обръщението на Десислава Иванчева се казва още:

Всички мигновено разбрахте, че моят 8-часов публичен, безкрайно унизителен линч, т.нар. арест, беше предупреждение, към всички вас да сте послушни и смирени и да продължавате да се правите, че не забелязвате безобразията, които се вършат с народа, с милата ни прекрасна родина, узаконяването на безчинствата на олигархическите кръгове, на шепичката жадни за богатства и власт хора, които трупат къщи, тризонети, коли, банкови сметки за 10 поколения напред.

Питам ги в колко къщи може да живее един човек, колко коли може да кара, колко може да изяде и изпие. И всичко това се случва на фона на жалкото и унизително съществуване на родителите ни, на хората с малки бизнеси, на тези, които се опитваме да издрапаме и да храним децата си. Докато в същото време осигуряваме заплатите на многохилядната ни администрация и оцеляваме под данъчното пладнешко ограбване.

И знаете ли, бидейки в ареста близо 9 месеца, заключена между 4 стени, оковавана в пранги, поставяна зад стъклени стени, имах много време да мисля - защо ми се случва всичко това и то по този отвратителен, унизителен начин, защо аз и Били сме подложени на такава физическа и психическа репресия, която не е прилагана и на закоравели серийни убийци.

И знаете ли какъв е отговорът: Страх на дребни, пошли, меркантилни, жалки, корумпирани, алчни, загубили всякаква човещина души. Които ги е Страх, че „ще се появят още много Иванчеви, ако не се вземат мерки”. И знаете ли кога идва краят на една власт? Когато властимащите искат да накарат хората да се страхуват, а не да ги харесват.

Много хора и медии ме попитаха през последните дни „защо съм приела да бъда издигната за евродепутат, а не гледам към кметските избори наесен?”.

Отговорът ми е много кратък – От безсилие. Защото вече мафията е превзела всички институции, включително и законодателния орган. А той прокарва закони, които да узаконяват безчинствата на един малък, тесен, олигархически кръг. Нужна е спешна външна намеса, защото държавата ни загива.

Тук политиците ни се интересуват как да придобият евтини апартаменти, тераси, асансьори, а не как оцеляват пенсионерите със 100 евро пенсия и сметки за ток 80 евро. Дръзнах да искам промяната на един закон, обслужващ строителната мафия и бях сготвена, а бях сготвена, защото не исках да бъда послушна!

От нас зависи бъдещето ни и вярвам, че и вие не искате да бъдете послушни и ще ме подкрепите!

„Опраскаха ни”, защото ние успяхме да разкрием не само измами за парцели, помещения, паркинги и изобщо всякакви имоти, а и успяхме да разкрием незаконните схеми, по които те са придобити, споделя Иванчева в друго свое интервю, предизвикало невиждана популярност.

 

 
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама