Био пазар и кулинарно шоу в Деня на детето

08:00, 23 май 19 25 2089 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Забавна, образователна и много вкусна – това обещава на малчуганите и техните родители в Деня на детето специално организираната програма, съпътстваща пазар на местни биопродукти в столицата. На 1 юни от 10:00 ч. в парка „Заимов“, пред театър „София“, ще започне първото от поредицата събития за популяризиране на българските биопродукти, подпомагани по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Над 40 производители ще изложат своите натурални продукти, като гостите ще могат да си вземат пчелен мед, пресни плодове и зеленчуци, плодови оцети, плодови млека и кефир, вина и много други.

В 11:00 ч. започва и уникалната кулинарна шоу програма на Ути Бъчваров, който ще демонстрира предимствата на родните биопродукти.  Празникът ще включва специално готварско училище за деца, игри и състезания, а шеф Ути и неговите асистенти ще приготвят на живо свеж пролетен сандвич и крем супа, които след това ще бъдат раздадени на гостите. Ще има и фреш бар с пълни с витамини сокове от натурални български продукти. Така малки и големи ще могат да се насладят на качествата на нашето биоземеделие и да научат за многобройните му ползи за здравословно и природосъобразно ежедневно хранене. С продуктите, предлагани на пазара на биопроизводители, всеки ще може да се възползва от даровете на нашата природа в най-свежия им и натурален вид.

„Най-добрият подарък, който можем да направим на децата за 1-ви юни, е да им покажем как да развият навици за здравословно хранене“ – казват организаторите. То е и вкусно, и полезно, а българското биоземеделие е на световно ниво.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама