Интерпол спаси 50 деца от педофилски кръг

10:30, 23 май 19 / Свят 25 1000 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международната полицейска група Интерпол заяви, че 9 човека са били арестувани в Тайланд, Австралия и САЩ и 50 деца са били спасени, след като следователите разбили педофилски кръг.

Очаква се да има повече арестувани докато полицията в близо 60 страни провежда разследвания във връзка с операцията на Интерпол, която започна преди 2 години в сайт в „тъмната мрежа”, който има 63 000 потребители в света.

50 деца бяха спасени след арестите. Полицията се опитва да идентифицира и децата, които са на други 100 снимки, които са били споделяни в тази част от Интернет.

От Интерпол казват, че операцията им "Черна китка" е започнала, след като са намерили материали, които са били проследени до сайт в „тъмната мрежа”, където потребителите са използвали софтуер за криптиране, за да се скрият.

„Тъмната мрежа” може да бъде достигната чрез различни търсачки и потребителите трябва да имат точния адрес, за да посетят сайта.

Първият арест е бил реализиран в началото на 2018 г., когато основният администратор на един от сайтовете Монтри Салангам е бил задържан в Тайланд, а друг администратор – Река Токпутза е бил задържан в Австралия.

Част от жертвите на Салангам са били собствените му племенници. Той е получил присъда от 146 години затвор.

Токпутза бе осъден на 40 години затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама