Зоран Заев: Никога не сме били по-близки с България

15:00, 24 май 19 / Свят 25 1078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отношенията между Македония и България са приятелски, задълбочени и топли. Според мен, ние никога не сме имали по-добри взаимоотношения, предаде БГНЕС. Няма нито един гражданин, който да не потвърди това нещо. Това каза македонският премиер Зоран Заев.

"От тези отношения са щастливи както нашите, така и гражданите на България, в този момент на единство и взаимна подкрепа. Без този подход, без Договора за приятелство с България, нямаше да бъде възможно и споразумението с Гърция", каза още македонският министър-председател.

„Приказката за интеграцията на региона достигна кулминацията си точно с Договора с България. Днес и България и Гърция са нашите най-големите поддръжници по пътя ни към Европейския съюз. Има културна размяна, художествени проекти, сериозни бизнес отношения и увеличаване на търговския обмен", подчерта Заев.

Според него "българските инвестиции са добре дошли в родината му".

"Имам информация за много инициативи, които в момента вървят. Сътрудничеството ни тепърва ще нараства. Ние сме част от НАТО. Вървим към ЕС. Имаме договор за сътрудничество и той може само да ни тласка напред, няма връщане назад", казва още Зоран Заев пред МКД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама