ТАСС: Доналд Тръмп пристигна на посещение в Япония

11:25, 25 май 19 / Свят 25 1115 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп пристигна в Япония на официално държавно посещение, което ще продължи до 28 май, предава ТАСС.

Това е най-дългото държавно посещение на американския президент в Япония от 1992 г. насам. В събота е планирано той да се срещне с представители на бизнеса. Освен това на 26 май Тръмп ще играе голф с Абе и вечерта на същия ден ще присъстват на турнир по сумо за Купата на императора.

Основната част от програмата на посещението ще започне на 27 май. Тя включва среща с премиера Шинзо Абе, както и с новия император Нарухито, който се изкачи на престола на 1 май.
В последния ден на посещението американският президент ще се качи на хеликоптерния превозвач „Кага“ на Японските сили за самоотбрана, който се намира в базата Йокосука в Токийския залив. В близко бъдеще този кораб ще бъде превърнат в лек самолетоносач.
За да се гарантира безопасността по време на посещението на Тръмп, бяха мобилизирани около 25 хиляди японски полицаи. Имперският дворец, резиденцията на министър-председателя, летище Ханеда в Токио, където временно беше забранена употребата на контейнери за отпадъци, и всички области, свързани с програмата на престоя на американския президент, са поставени

под силна охрана. Полицията в Токио предупреди също за възможното спиране на трафика по обикновените пътища и високоскоростните магистрали заради кортежа на Тръмп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама