Карадайъ: Ще продължавам да ходя в Брюксел като председател на ДПС

21:45, 26 май 19 25 1043 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Досега съм ходил и ще продължавам да ходя в Брюксел като председател на ДПС.  За да се подчертае важността на тези избори, председателят на движението беше и водач на листата”, това заяви лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на партията. С тези думи лидерът на партията и водач на листата на Движението на практика обяви, че няма да бъде евродепутат.

''България има нужда от ясна програма за ускорено догонващо развитие в рамките на Европейския съюз. Ние много добре знаем каква Европа искаме – Европа не на разделението, Европа на мира, на демокрацията, на заедността и на толерантността'', каза Карадайъ. 

Мустафа Карадайъ поздрави всички проевропейски настроени граждани и най-вече на тези, които са участвали в изборите, както и на тези, които са гласували за ДПС. Той поздрави членовете на партията за проведената кампания.

„Ние направихме една проевропейска позитивна кампания, разяснихме на нашите избиратели защо са важни тези избори и какво трябва да се случи в ЕС и как ЕС ще бъде полезен за развитието на нашата страна. Успоредно с това обяснихме, че нашата страна има нужда от ускорена програма за догонване на ЕС, за да може нашите събратя, които са на гурбет, да могат да се върнат у нас'', заяви лидерът на ДПС.

''Българските граждани от малките населени места са в Европа и не са на почивка. Те са на гурбет и ние сме длъжни да направим така, че да създадем условия да не обезлюдяват малките населени места и малките градове в България'', подчерта Карадайъ.

Той обеща ДПС да направи анализ, когато излязат официалните изборни резултати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама