Двама арестувани за бомбеното нападение в Лион

11:40, 27 май 19 / Свят 25 1255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три дни след взрива на пакет във френския град Лион, двама души са задържани за нападението, съобщи телевизия BFMTV, цитирана от БГНЕС. Единият от арестуваните е 24-годишен студент по информатика, неизвестен на полицията до този момент.

Експлозия на пешеходна улица в Лион, най-малко шестима са ранени

Той е бил арестуван в понеделник сутринта в 10:00 часа на улица на 7-ми район на Лион, докато слизал от автобус. Според информация на BFMTV, младежът е бил идентифициран още в неделя, но полицията го е изчакала до днес сутринта, докато напусне дома си, за да го задържи.

От петък следобед, 120 следователи са мобилизирани да идентифицират и арестуват извършителя на атаката, при която 13 души бяха ранени пред пекарна в Лион. Следователите са имали ДНК следа, намерена в торбата, в която самоделната бомба е била поставена. ДНК-то обаче не е било включено в националната база данни.

Основно преимущество за полицейските служители да успеят да проследят движението на заподозрения са били големия брой камери за видеонаблюдение. Разпитани са били и повече от 200 свидетели.

Засега мотивите на заподозрените за бомбения атентат остават неясни.

Вътрешният министър Кристоф Кастанер приветства "решителните" действия на полицията. От своя страна, Жерар Коломб, кмет на Лион, "благодари на всички, които направиха възможно постигането на този резултат с такъв бърз темп.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама