Отстраняването на дефектите по „Графа“ продължава часове преди крайния срок

16:30, 27 май 19 25 1466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Часове преди да бъде приет ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев“, тече пренареждане на настилката. Отстраняват се забележки на надзорната фирма и по площадите „Славейков“, „Гарибалди“ и градината на „Св. Седмочисленици“. Отстраняват се недобре извършени работи, констатирани от надзора и възложителя, съобщи БГНЕС.

Йорданка Фандъкова: Няма пейка на "Графа", която струва 10 000 лв.

„Във вторник представители на възложителя, надзора, проектанта и строителя ще проверят отстраняването на забележките, описани в подписания на 21-ви май Акт 15“, каза директорът на дирекция „Транспортна инфраструктура“ Даниел Евлогиев.

Решават какви да са ограничителите по ''Графа''

Ако забележките не бъдат отстранени до 28-ти май, ще бъде наложена санкция за качество. Преди дни, кметът на София Йорданка Фандъкова припомни, че глобата за забавяне е над 200 000 лв. на ден.

По нейно искане допълнително ще бъдат монтирани дървени скари за сядане на всички каменни пейки на площад „Славейков“.

Бронзовата пейка с Петко и Пенчо Славейкови ще бъде върната на мястото ѝ веднага след приключване на реставрацията.

Възстановен е фонтанът, който ще бъде пуснат след въвеждане в експлоатация от главния архитект на Столична община. Все още се чака решение на проектанта за чешмата и кафе-павилионите, които ще бъдат поставени в градината на „Свети Седмочисленици“.

Предстои да бъдат подменени и ограничителите по „Графа“ с чугунени боларди. Демонтажът и монтажът ще бъдат извършени допълнително безплатно от изпълнителя. А до това решение се стигна, след като граждани се спънаха и нараниха на тях.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама