Празник на българското биоземеделие в столицата

08:00, 28 май 19 25 1358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 40 производители ще се включат в специално организирания пазар за биопродукти, подпомагани по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.), който ще се проведе на 1 юни в парка „Заимов“, до театър „София“. Посетителите ще могат да избират от разнообразни натурални продукти, отгледани у нас и подпомагани по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.), като пресни плодове и зеленчуци, пчелен мед, плодови оцети, различни видове плодови млека, вина.

Като начин да покажат на децата ползите от употребата на биопродукти и различните начини за приготвянето им, организаторите на събитието в парка „Заимов“ са предвидили и редица забавни и образователни инициативи за най-малките, подарък за тях в Деня на детето. В 11:00 ч. започва уникалната кулинарна шоу-програма на Ути Бъчваров – той ще приготви свеж пролетен сандвич и крем супа, които гостите ще могат да опитат и лично да се уверят в предимствата на натуралните български продукти.  Ще има и фреш бар, с пълни с витамини сокове. Ще се проведе и специално готварско училище за най-малките, които ще научат за здравословното и природосъобразно хранене.

Биоземеделието и потреблението на натурални продукти намират все по-сериозен прием и търсене у нас, което се потвърждава и от последното проучване на „Евробарометър“.

Организаторите канят всички жители и гости на столицата на събитието в парка „Заимов“, за да се възползват от даровете на нашата природа в най-свежия им и натурален вид, и обещават един пълен със забавления Ден на детето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама