Илхан Андай: Резултатът на ДПС позволява да искат съучастие във властта

08:50, 28 май 19 / Политика 25 1594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще има реорганизация в ДПС след резултата от евроизборите, защото той е слаб за партията. Групата на АЛДЕ в европарламента ще анализират дали Пеевски няма да пренесе скандала от София към Брюксел, ще зависи и от листа на Доган с плюсове и минуси, дали той ще стане евродепутат. Това прогнозира пред bTV журналистът Илхан Андай.

По думите му резултатът на ДПС позволява да иска съучастие във властта, но не могат да го направят през парадния вход, а трябва да се стегне организацията и след това да се върви към предсрочни избори.

„Трябва да съберем в едно фундаментите, които наляха тези избори, и едно слово на Доган на рождения му ден преди два месеца. На тези избори се очертаха две Българии – едната е на твърдия електорат и тези, които живеят през бюджета. Другата е на хората, които са взели нещата в свои ръце – въртят бизнес, издържат семейството си, една голяма част от тях са в Западна Европа. Голямата грешка на ДПС през последните две години е, че не работеха с тези хора”, отбеляза журналистът.

Той припомни, ДПС са имали четирима евродепутати, но те не са провели диалог и не са организирали срещи с българи в чужбина. „Демократична България” с много малък ресурс проведоха този диалог и спечелиха вота зад граница, коментира още Илхан Андай.

Две седмици преди вота Доган помоли за прошка - така един вид той си призна грешката с евролистата, отбеляза Илхан Андай. По думите му в нея не са присъствали представители на традиционните региони, където ДПС е водеща сила. В последните 10 дни ДПС заработи на пълни обороти и постигна този резултат - в процентно изражение той е много добре, но не е това което е трябвало да се постигне, отбеляза Андай.

Доган на рождения му ден в словото отбелязва, че кметовете мислят за следващите избори през октомври и някак си, затова им налага норма да постигнат толкова гласове, колкото на последните избори.

Доган трябва да открие, кой му е хакнал портала за информация вътре в партията, защото има хора, които гледат повече собствения си успех отколкото колективното, отбеляза още журналистът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама