Сидни налага ограничение върху водата вследствие на рекордна суша

11:07, 28 май 19 / Свят 25 1299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сидни обяви първите си големи ограничения за водата в рамките на десетилетие. Те ще бъдат въведени за домовете и бизнеса заради рекордна суша.

Правителството на Нов Южен Уелс заяви, че по-големите водосборни басейни в региона на Сидни са с едни от най-ниските приливи от 40-те години на миналия век и че ограниченията ще бъдат въведени от следващата седмица, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

"Регионалният NSW преживява рекордна суша", заяви в изявление министърът на водите на югоизточната държава Мелинда Пейви.

Водните ограничения в Сидни означават, че домакинствата в региона ще трябва да бъдат ограничени заради опазването на водата.

Хората в Сидни могат да бъдат глобявани до 220 австралийски долара (150 американски долара), а бизнеса до 550 австралийски долара за оставяне на работещ маркуч с вода или използване на впръскваща система за напояване на техните градини.

Австралия се изправи през най-горещото си лято от миналия декември до февруари.

Управлението на водите на страната беше горещ въпрос в неотдавнашните избори след масовите убийства на риба в река Мъри-Дарлинг, която властите посочиха като един от басейните с нисък воден прилив и нива на кислород.

Учените твърдят, че тежката суша, измъчваща вътрешната част на източна Австралия е смъртоносна. Австралия не за първи път се изправя пред екстремни метеорологични условия, тъй като през летните месеци често се стига до пожари, наводнения и суша.

Сидни имаше поставени ограничения за водата през 2009 г., когато тежката суша продължи повече от десетилетие в някои части на страната.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама