САЩ обяви готовност да работи с новия Европейски парламент

10:30, 29 май 19 / Свят 25 1155 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съединените щати поздравиха гражданите на ЕС за избора на нов състав на Европейския парламент и потвърдиха готовността си да работят с него.
 
"Съединените щати поздравяват гражданите на държавите-членки на Европейския съюз за успешното приключване на изборите за Европейски парламент. Това бяха исторически избори, в които участваха милиони европейци", се казва в изявление на Държавния департамент на САЩ.
 
"Съединените щати и Европейският съюз са обвързани със силно партньорство, основаващо се на споделенидемократични ценности, дълбоки икономически връзки и ангажираност към трансатлантическите отношения. Знаем, че това партньорство ще продължи след като новите членове на Европейския парламент заемат местата си на 2 юли и с нетърпение очакваме съвместна работа с тях и с новите лидери в Европейския парламент", се казва в изявлението, цитирано от РИА Новости.
 
Изборите за новия състав на Европейския парламент, проведени между 23-26 май определиха баланса на силите в европейските структури за следващите пет години. Избирателната активност бе рекордна през последните години, надхвърляйки 50%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама