Арестуваният кмет на Божурище теглил 1 млн. лв. кредит

11:50, 29 май 19 25 1973 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Божурище Георги Димов, който беше арестуван във вторник за имотна афера, е изтеглил кредит в размер на 1 млн. лева, при условие, че годишната му заплата възлиза на 25 000 лева. Това съобщи говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева като факт за имотното състояние от разследването срещу кмета.

Гешев: Висш магистрат е замесен в имотните престъпления в Божурище

Димов ще бъде обвинен за длъжностно престъпление, продавайки на занижени цени четири имота на манипулиран търг. От прокуратурата съобщиха, че обявата на сайта на общината за продажбата на апетитните имоти край Божурище била публикувана час преди изтичането на крайния срок на процедурата. За един работен ден новите собственици на земите - три фирми и следователка, получили имотите си, възмутиха се разследващите, съобщи вестник "24 часа".

Заедно с кмета са арестувани и негова заместничка, както и друг служител от общината. Те ще отговарят за документни престъпления. 

Задържаха кмета на Божурище, заместника му и секретаря на общината

"И други длъжностни лица ще бъдат обвинени", отсече наблюдаващата прокурорка Генка Брезашка. 

Зам.-шефът на Криминална полиция в СДВР Камен Ленков обяви, че белезници на тримата задържани са сложили полицаи, а не служители на КПКОНПИ, каквито правомощия нямат. Присъствието на антикорупционната комисия вчера в Божурище било заради искане на прокуратурата служителите да й окажат съдействие. 

Георги Димов ще бъде задържан за 72 часа, като освен постоянен арест, прокуратурата ще поиска и неговото отстраняване от длъжност. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама