Властите в Сараево забраниха на доброволци да помагат на бежанците

15:30, 29 май 19 / Свят 25 1283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Властите в Босна и Херцеговина (БиХ) забраниха на доброволци от американско-европейската доброволческа организация „Бригада първа помощ” да споделят храната си с мигранти, останали на гарата в Сараево, съобщава МИА.

На 22 май хуманитарните работници бяха посетени от около 20 полицейски служители и служители от Службата за чужденци на БиХ и им наредиха да спрат незабавно.

Доброволците бяха отведени в офиса на външното министерство, където научиха, че са обвинени за нарушаване на обществения ред, оказване на помощ на мигранти и бежанци извън закона и доброволческа дейност при туристическа виза.

„В същия ден искането ни да станем официална неправителствена организация беше отхвърлено, след като чакахме пет месеца за отговор”, казаха от „Бригада първа помощ”.

Организацията казва, че това е "жалко за целия екип" и че се гордее с всичко, което е направила.

"Бригада първа помощ" съобщава, че от март 2018 г. те са подготвили 120 000 хранения, разпределени 600 зимни якета и спални чували, и са отворили помещенията си за бежанци и бездомници от Сараево, за да прекарат деня си топло и да получат храна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама