Оставката на Цветанов предизвика силен отзвук в парламента

11:25, 30 май 19 / Политика 25 1796 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изненадващата новина за оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в ГЕРБ предизвика силен отзвук в кулоарите на парламента.

Цветан Цветанов подаде оставка от всички постове в ГЕРБ, Борисов я прие

Първа темата коментара председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която обясни, че е научила за оставката в Министерски съвет от премиера и председател на партията Бойко Борисов. След разговор между двамата Цветанов е подал оставка от ръководството, но остава като редови член в политическата сила. „Всички останали подробности, оценки и анализи предстои да бъдат направени от председателя на ГЕРБ“, каза Дариткова.

„Сега чувам тази новина и ми е трудно да коментирам. Очевидно човек би могъл във всеки един момент да спре да се занимава с политика и да бъде по друг начин полезен на обществото“, коментира депутатът от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов. Според него решението на Цветанов не е изненадващо заради разразилия се скандал „Апартаментгейт“, в което името му бе замесено и се стигна до неговата оставка от парламента. „Такава развръзка беше очаквана“, смята Веселинов, според когото идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е да се „скъса с лицата“, които са създали лош имидж на партията.

„Новината не е чак толкова лоша“, коментира Александър Симов от опозиционната БСП, цитиран от БГНЕС. Той не пожела да отговори на въпроса дали оставката на Цветанов е очаквана или не. „Очевидно има процес на замитане на следите в ГЕРБ. Няма как да заличиш мазните отпечатъци от местопрестъплението. С неговото оттегляне „Апартаментгейт“ не става по-малко актуален“, смята Симов, който определи оставката на Цветанов като потвърждение за вината му.

Лаконичен коментар направиха от ДПС. Според депутата от движението Хамид Хамид всяка политическа партия си има свой устав и свои правила, които формират вътрешнополитическия ѝ живот. „ДПС никога не е коментирала и не се е намесвала във вътрешните работи на нито една партия и няма да го направи“, заяви той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама