Под конвой Маринела Арабаджиева кацна на летище София

17:31, 30 май 19 25 3336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Арестуваната бизнесдама Маринела Арабаджиева кацна със самолет от Испания на летище София малко след 17:10 часа. Екстрадицията й бе разрешена от испанските съдебни власти по дело на Специализираната прокуратура срещу нея и част от семейството й за престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари.

Окончателно: Ветко Арабаджиев остава в ареста

Бизнесмените бяха задържани през март край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол. Прокуратурата у нас ги обвинява в данъчни престъпления и пране на пари.

Специализираната акция срещу Арабаджиеви се проведе в края на август миналата година. При претърсването на хотел „Маринела" в София бяха открити 10 млн. лева. 

Вижте връщането на Ветко Арабаджиев в България

От летище София Арабаджиева ще бъде качена в кола на съдебна охрана и откарана в следствен арест, където разследващи ще я запознаят с обвиненията, които са й повдигнати. В следващите часове спецпрокуратурата ще поиска и постоянен арест от съда за бизнесдамата. 

По-рано през деня зам.-главният прокурор Иван Гешев коментира в Монтана екстрадицията на Арабаджиева така: "Прибираме си олигарсите ог цял свят по родните места. Това е ситуацията след повдигнати обвинения".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама