Хамид Хамид: Пеевски има достатъчно работа в България

18:15, 30 май 19 / Политика 25 1377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не става въпрос за развързване на кесия, а за цялостна програма за ускорено и догонващо развитие на България, за да настигнем поне държавите от нашата четга. Става въпрос за голем пакет от мерки, които са в подкрепа на българския бизнес и чуждестранните инвеститори. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид по повод обявените намерения за законови промени с цел намаляване на ДДС на хляба, лекарствата и учебниците.

Тези дни и Румъния, и Гърция обявиха намаляване на различни ставки, а те са регионални играчи на Балканите, България не трябва да остава назад. Трябва да помислим как тази разлика да не остане в джобовете на големите компании, а реално стоките да поевтинеят за хората. Ще намерим механизъм, заяви Хамид. Ще търсим широка парламентарна подкрепа за нашите законопроекти, добави той.

Хамид посочи, че в ДПС са доволни от постигнатия резултат на евроизборите. Бяхме си поставили по-високи цели като абсолютни стойности, но постигнахме всички четири цели, поставени от ръководството, като първата от тях беше да възстановим щетите, нанесени на последните парламентарни избори, и да докажем, че генното партийно инженерство срещу ДПС няма да успее. Постигнахме още няколко цели – да подобрим резултата от последните парламентарни избори, посочи той.

Разбрахме какво очакват от нас хората – искат България да ускори своето развитие и техните деца да не напускат България, а да работят тук, заяви Хамид.

В отговор на въпрос измама ли е решението първите двама в евролистата на ДПС –Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски да не станат евродепутати, Хамид Хамид заяви: "По никакъв начин това не може да бъде наречено измама. Напротив, това е сериозното отношение на ДПС към европейските избори, към европейската идея. ДПС излезе с най-силните си кандидатите, авторитетите на Карадайъ и Пеевски са най-високи в цялата страна. Ръководството прецени, а и самият г-н Пеевски заяви желание, че има достатъчно работа в българския парламент. Никога не е късно да отиде в Европейския парламент, идват нови европейски избори. Г-н Пеевски има достатъчно работа в страната, в своя избирателен район".

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 3
1 Rufusnutty 17:31, 21 фев 21

Онлайн CAD училище

2 Keted 16:11, 28 юни 21

Ротационные мобильные 4g прокси в Казани от компании PROXYSPACE

3 Keted 22:23, 21 авг 21

Индивидуальные прокси для работы Вконтакте динамические

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама