Мехмед Дикме: ДПС може за първи път да има общински съветник в София

10:30, 31 май 19 / Политика 25 1152 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път ДПС може да има общински съветник в София след местните избори, каза бившият земеделски министър Мехмед Дикме по Би Ти Ви тази сутрин. Причината според него е фактът колко добре се е справила партията на отминалите евроизбори.

Според него по повод глобите за къщи за гости решението на ВАС е погрешно интерпретирано.

Методиката за определяне на санкциите по Програмата за развитие на селските райони бе обявена за нищожна от Върховния административен съд.

"Решението на ВАС е погрено интерпретирано. Става въпрос за отмяна на методиката, а не за връщане на пари. Ако на някого по тази методика са му били удържани пари, може с частен съдебен иск да поиска обратно да му бъдат върнати. Всеки един съд ще вземе решение да върне парите", обясни Дикме.

Според него човекът, който е писал методиката, е бил или некомпетентен, или си е повярвал, че може да изземе функциите на министерството. Според Мехмед Дикме този човек е Румен Порожанов, предишния земеделски министър, който преди това беше шеф на Държавен фонд "Земеделие".

По думите му всички проекти се проверяват по един и същи начин. Работата на фонда е да ги контролира по времето, в което те вземат парите - т.е. за 5-годишен срок.

Всички данъкоплатци ще плащат за нарушенията с еврокъщите, смята Дикме.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама