Рекламират България като туристическа дестинация за четири сезона

12:30, 31 май 19 / Политика 25 1169 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"България ще участва в съвместни международни инициативи за рекламирането на страната ни като туристическа дестинация за четири сезона", каза министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя присъства на откриването на Международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма в Слънчев бряг. 

Ангелкова: Подготовката в гимназиите по туризъм е ключова за развитието на сектора

Във форума участват около 300 делегати от страната и чужбина, сред които водещи хотелски вериги, инвестиционни фондове, световни туроператори, базирани в над 35 държави. В момента тече министерска среща, в която участват представители на държавната власт на Алжир, Египет и Босна и Херцеговина. След края й ще бъдат съобщени договореностите за сътрудничество, които са постигнати по време на разговорите.

Министерство на туризма предприема мерки за удължаване на летния сезон

По думите на Ангелкова целта на Международната конференция в Слънчев бряг е да бъдат показани възможностите за инвестиции в Централна и Югоизточна Европа и в района на Средиземноморието пред водещи туроператори, банкови и финансови институции, университети и изложения. Тя сподели, че си е поставила цел да привлече вниманието към нашите курорти по Черноморието - Златни пясъци, Албена, Дюни и Слънчев бряг, а както и към зимните ни курорти като подходящи места за организиране на конферентни и делови събития. "Именно това ще превърне страната ни в целогодишна дестинация", смята още Ангелкова, цитирана от БТА.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама