Река Дунав край Видин е замърсена, забраниха къпането

12:40, 31 май 19 25 1628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Албена Георгиева е издал заповед за забрана за къпане в река Дунав по цялото поречие на територията на област Видин. Това съобщават от областната администрация, пише БТА. 

Заповедта е в сила от 28.05.2019 г. и ще важи до края на летния сезон. 

Тя е издадена след писмо от Регионалната здравна инспекция във Видин, в което са посочени резултатите от взети на 8 май проби от повърхностните води на река Дунав до крепостта "Баба Вида". Водите на р. Дунав в посочения участък, където е градския плаж на Видин, се класифицират като "лоши".

От Регионалната здравна инспекция уточняват, че къпането в Дунав е свързано с риск от замърсяване с неблагоприятни за здравето последици и затова от институцията са направили предложение до областния управител, да се издаде заповед за забрана за къпане в река Дунав на територията на област Видин. 

Уведомени са кметове и кметски наместници в населени места по поречието на Дунав, Регионално управление на образованието, Басейнова дирекция "Дунавски район", гр. Плевен и Областния съвет на Български червен кръст - Видин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама