Борисов: Приех оставката на Цветанов, защото доверието в нас е спаднало

12:16, 31 май 19 / Политика 25 2190 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Анализът за тези избори е, че победата е категорична. Показаха го и с оставките в БСП. Когато си победител, е приемливо да си мълчиш. Резултатите са добри", заяви премиерът Бойко Борисов, след като свика заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

"Приех оставката на Цветанов, защото това беше и негово решение, но и защото доверието в нас е спаднало. Няма трети вариант. Вариантите бяха - напуска ръководните постове в партията, спира да се изявява по медиите и остава да работи в централата. Той реши да напусне изцяло. Избирането на негов заместник е работа на централата и на конгреса. Конгрес ще проведем на 7-ми юли", каза още той.

Цветанов: Предложих два варианта на Борисов, той ми предложи трети

"Мисля, че с двама заместници ще се справя и с премиерските си задължения. Ще освободим и Румяна Бъчварова, защото отива посланик. На нейно място ще е Деница Желева", допълни Борисов.

"Не може в Ямбол, Плевен и Добрич да направим всичко, и пак да не спечелим изборите. Исках днес, преди да се прибера, да ги успокоя, че който си върши работата, ще продължи да си я върши. Ще създам и орган за контрол вътре в партията за сигнали и жалби. Видяхте какво се случва, когато някой сочи тавана и си позволява такива неща", категоричен беше Борисов.

Цветан Цветанов подаде оставка от всички постове в ГЕРБ, Борисов я прие

На въпроса дали Цветанов ще му липсва по време на изборите, Борисов заяви: "Дайте да говорим сериозно по този въпрос".

"Винаги народът ми дава кредит на доверие, аз винаги съм следял какво се иска от мен. Разбрах, че дори днес президентът е видял какви прекрасни училища сме направили и ремонтирали", завърши той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама