Отстраниха шефа на полицията в Силистра заради ранените деца

16:39, 31 май 19 25 1745 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на ОДМВР-Силистра е временно отстранен от длъжност и срещу него започва дисциплинарно производство, след като три 6-годишни деца пострадаха при полицейска демонстрация в дунавския град, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Три деца пострадаха при демонстрация на взривяване на граната в Силистра

При провеждане на демонстрация във връзка със състезание „Ваканция, здравей!“ днес в Силистра е възникнал инцидент, при който 6-годишно момиченце е получило обгаряния в областта на гърдите, краката и врата. Оказана му е медицинска помощ и е настанено за болнично лечение. Други две 6-годишни момченца са получили леки изгаряния, които са обработени от медицински екип и децата са освободени. По случая работи Районна прокуратура - Силистра.

По разпореждане на главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов ГД „Национална полиция“ започва проверка за изясняване на всички обстоятелства и причини, довели до инцидента.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов се забранява употребата на взривни вещества и пиротехнически изделия по време на провеждане на демонстрации на обществени места пред граждани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама