Михаил Мирчев: Радан Кънев няма право да е евродепутат, под чертата е

13:10, 01 юни 19 25 1506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Социологът проф. Михаил Мирчев хвърли бомбата, като обяви, че Радан Кънев няма право да заминава за Брюксел, понеже не е събрал необходимите за това проценти. Той обвини ЦИК в нарушение на закона, защото изпраща в ЕП представител на съюза на Христо Иванов и ДСБ, чиито проценти не са 6,06%, както ги обявиха, а 5,87%.

Бариерата за влизане в ЕП обаче е 5,88%. Тезата си Мирчев разгласи в профила си в социалната мрежа.

"Току що проверих една ИЗМАМА от ЦИК."Демокр. Б-я" нямат обявените 6.06%. Имат едва 5.879%. Не им стига за 1 депутат. Не им стигат 58 гласа. Бариерата е 5.882%. Не им стигат минималните 0.003%. Мъничко е. Но те са под бариерата. Мандатът им е фалшиво даден от ЦИК...", твърди социологът. Той смята, че това е направено от ЦИК в разрез с методическото й указание и в нарушение на чл. 278/2/ т.9 от Избирателния кодекс.

"Там е императивно записано, че вотът "не подкрепям никого" е вот, и той е ДЕЙСТВИТЕЛЕН вот. Значи, той е в 100% от които се вадят %-те на партиите. Точно тук ЦИК лъже и ни прави на разсеяни глупаци. Те махат тези 3% от истинските 100% и после от другите фалшиви 100% вадят %-те на партиите... Това е манипулацията... Става дума за игра с едни 61.029 гласа, които са маркирали вот "не подкрепям никого", заявява Михаил Мирчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама