Кампания обучи около 100 деца за оказване на първа помощ в Деня на детето

13:14, 01 юни 19 25 1848 Шрифт:
Християна Димитрова Автор: Християна Димитрова

За 1 юни, Деня на детето, кампанията ''Пазители на сърца'' обучи около 100 деца от всички детски градини в Габрово за оказване на първа помощ.

Безплатно приложение спасява животи преди линейката да дойде

Днес в Габрово се състоя детски футболен турнир, организиран от ДЮФК ''Янтра'' 2013, за деца на 6 и 7-годишна възраст. В почивката малчуганите преминаха през кратко обучение за това как на практика да оказват първа помощ на дете, новородено или възрастен.

Обученията главно се водят от действащи лекари от Спешна помощ или от лица, които са практици.

''Основната ми цел е да науча децата чрез футбола на дисциплина, спортсменство и любов към играта и да възпитам в тях стремеж към постижения! Футболът не е само спорт, а и приятелство, затова', виждайки идеята на IHELP реших да покажа на децата силата на знанието и отговорността към околните. Ревностно подкрепям IHELP и смятам и за в бъдеще да допринасям тези ценни животоспасяващи знания и умения да достигнат до повече хора'', сподели треньорът Георги Гатев.

Христо Мутафчиев стана лице на приложение за помощ на хора в беда

''Бяха активни и опитващи се. Идеята е да създадем култура в тях, която да ги превърне в добри примери'', каза Христо Христов, основател на IHELP Bulgaria.

Целта е да се създаде чувство на отговорност. Основен приоритет на кампанията е обществото да се активизира, за да се изгради мрежа от взаимопомощ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама