Кризисен щаб заседава през нощта в Пловдив заради обилния порой

06:41, 03 юни 19 25 1866 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Извънреден кризисен щаб проведе заседание през нощта в сградата на Областната дирекция на МВР под ръководството на директора старши комисар Атанас Илков.

Само до полунощ са подадени 950 сигнала за наводнени обществени сгради и къщи. Два мола бяха евакуирани, бяха отводнявани четири болнични заведения. Хората в социалните мрежи се напътстваха от къде да минават.

Тази сутрин обаче обстановката вече се нормализира. Пътищата в града са проходими, предаде БНТ.

Към града тази сутрин замина вътрешният министър Младен Маринов. Той ще инспектира създадената организация и предприетите действия от екипите на пожарна и полиция и ще направи оглед на щетите, нанесени от обилните валежи. На място е и директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов. Около 10 часа се очаква ново заседание на кризисния щаб.

650 сигнала са получени за около 4 часа в РДПБЗН-Пловдив

Проходими, но все още трудни за преминаване са единствено подлезът на "Скобелева майка" и Коматевския възел. Вече се мият улиците и булевардите, по които има замърсявания, но движението не е спряно. Почистват се и се отводняват и подлезите за пешеходци.

Там, където светофарните уредби все още не работят, има дежурни екипи на полицията. На два жп прелеза също се регулира движението. 

Няма райони в града без електричество или вода. Аварийните екипи продължават отводняването на обществени сгради.

Всички закъсали коли в критичните точки са изтеглени на наказателния паркинг на бул. „Найчо Цанов“ и служебния паркинг на сектор „Пътна полиция“ на ул. „Напредък".

През нощта всички екипи от районните пожарни служби бяха вдигнати на крак. Извикани бяха и по един екип от РСПБЗН Стамболийски и РСПБЗН Карлово. Общо 20 екипа са били изкарани на терен. Имаше и дежурни екипи на ОП "Чистота" и почистващата фирма КМД.

Четири екипа доброволци от "Пловдив 112" помагаха за изтегляне на закъсали автомобили. 

По пътя Асеновград - Чепеларе има паднали на платното камъни и там шофьорите трябва да карат с повишено внимание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама