Висши представители на НАТО пристигнаха в Скопие

07:20, 03 юни 19 / Свят 25 1057 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и редица членове на Северноатлантически съвет пристигнаха в Северна Македония, за да обсъдят процеса на присъединяване на страната към НАТО и напредъка в реформите.

"С посещението ни в Северна Македония изпращаме ясен сигнал - Алиансът е готов да пожелае добре дошла на страната в евроатлантическото семейство", заяви генералният секретар на Пакта Йенс Столтенберг в интервю за агенция МИА, непосредствено преди неговата визита в Скопие.

„По време на посещението на Северноатлантическия съвет очаквам да разговаряме за интеграцията на Северна Македония в алианса и вашия напредък в изпълнението на главните реформи, включително върховенството на закона, сигурността, разузнавателния и отбранителния сектор. Важно е да продължи напредъкът в реформите, докато се подготвяте за пълноправно членство, а ние ще продължим да ви подкрепяме по този път“, заявява Столтенберг и допълва, че членството на Северна Македония в НАТО ще допринесе за сигурността на Западните Балкани и на целия евроатлантически регион.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама