Иво Христов, БСП: Не Борисов, а Цветанов спечели изборите за ГЕРБ

08:58, 03 юни 19 / Политика 25 1147 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изборите се печелят от този, който държи мрежите за мобилизацията на вота и който контролира комисиите, а това е Цветан Цветанов. Това отбеляза Иво Христов – избран за евродепутат от БСП, пред bTV. Цветанов има решаващ принос за спечелването на тези избори от ГЕРБ, но не върви да се признае това нещо, коментира Христов. Според него начинът, по който Цветанов е низвергнат, е омерзителен.

Цветанов: Лоша дума за Борисов няма да кажа

От човека, когото никой не може да накаже, днес той е човекът, за когото говорят високомерно и изхвърлят на бунището на ГЕРБ, каза още Иво Христов. По думите му оставките в ГЕРБ не променят климата в тази партия.

„Много анализатори се плъзнаха по тази плоскост и коментираха, че Борисов е взел на ръчно управление изборите и ги е спечелил. Борисов хвърляше ефектно пачки из страната, най-много хвърли в Ямбол, а тъкмо там загуби. Значи не Борисов спечели тези избори”, обясни Иво Христов.

Менда Стоянова: Незаменими няма, всяко управление се нуждае от нови хора

Президентът участва винаги от принципни съображения в политическия живот – така Иво Христов отговори на въпроса дали Румен Радев е „работил” за БСП по време на кампанията за евровота. Когато президента взема позиция срещу корупцията, това е позиция срещу обществен порок, а когато ГЕРБ реагират като опарени, това е, защото са се припознали, каза той.

„Аз очаквах ГЕРБ да се срине напълно, тъй като няма нормално общество, което да толерира корупция, която е доказана, заснета, с всичките асасньори и тераси“, заяви той. Христов подчерта и, че има известни съмнения за изборния резултат и смята, че това не са били честни избори. Според него при тази апатия, която е обхванала обществото ни, дори да бъде доказана намеса, няма да има никаква реакция.

Борисов: Приех оставката на Цветанов, защото доверието в нас е спаднало

Иво Христов очерта като проблеми в БСП вътрешните борби и част от хората в партията, които не са работили достатъчно за победата на изборите за европарламент.

По думите му голяма част от гражданите не са гласували, заради битовата логика, която се разпространява, че няма смисъл да се изпращат някакви хора там, които да получават високи заплати, без да правят нищо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама