Красимир Вълчев: Ще обучаваме учителите да създават електронни уроци

18:30, 03 юни 19 / Политика 25 1026 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В бъдеще учителите ще разчитат на повече източници на информация и знание, а не само на учебниците. По проекта "Образование за утрешния ден" по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж" ще дадем възможност те да създават електронно образователно съдържание - презентации, уроци, клипове и други, които да са достъпни онлайн. Предвидили сме и обучения как да се подготвят тези ресурси, обясни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред учителския колектив на Първо основно училище "Св. Паисий Хилендарски" в Гълъбово, цитиран от пресцентъра на МОН.

Министър Вълчев е допълнил, че по проекта са заложени и средства за оборудване на около 10 000 класни стаи с проектори и други пособия за т.нар. фронтално обучение.

В училището в Гълъбово учат предимно деца от уязвимите групи, като според учителите всички посещават редовно учебните занятия. Министър Вълчев им е благодарил за работата по механизма за приобщаване на учениците в образователната система. "Това е една от най-важните задачи пред обществото - да обхванем децата и те да посещават редовно училище. Вие сте най-важни, защото това е резултат от вашия труд", е подчертал той.

Министър Красимир Вълчев е посетил и Професионалната гимназия по енергетика и електротехника, където над 200 ученици се обучават в специалности като "Автомобилна мехатроника" и "Топлоенергетика". Пред учителите министърът е посочил, че все повече квалификацията ще се прави съвместно с бизнеса и е припомнил, че стъпка в тази посока е новата национална програма "IT бизнесът преподава". Тя предвижда учителите да се възползват от стаж във високотехнологични компании и да обогатяват знанията и уменията си.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама