Джей Зи стана първият рапър милиардер

07:20, 04 юни 19 / Любопитно 25 1446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Джей Зи е първият хип-хоп изпълнител, който стана милиардер, обяви списание Forbes. Американският рапър е натрупал състояние, възлизащо на 1 милиард долара.

49-годишният музикант, чието истинско име е Шон Картър, е съпруг на певицата Бионсе.

Въпреки че като млад е продавал дрога, днес той е уважаван в бизнес средите на Ню Йорк и поддържа приятелски връзки с влиятелни личности като Барак Обама.

Съобщава се, че основният доход на рапъра е дошъл от шампанското Armand de Brignac ($310 млн). 220 млн долара Джей Зи е получил от пакетите си акции в компании като Uber. Още около 100 млн долара е заработил от покупката на скандинавските стрийминг услуги Tidal.

Останалата част от състоянието му включва доходи от лейбъл компанията му Roc Nation, собственият му музикален каталог, операции с предмети на изкуството и недвижимости, включително къщите му в Лос Анджелис, курорта Хемптънс и нюйоркския район Трайбека в Манхатън.

Джей Зи има издадени 14 албума, всеки от които е достигал до върховете на Billboard 200. Това го поставя на върха на всички солови изпълнители и втори в историята след "Бийтълс". Рапърът многократно е получавал и "Грами".

През 2018 г. Джей Зи стана най-високоплатеният рапър в класацията на Forbes със състояние от 900 млн долара. За миналата година сред най-богатите знаменитости в САЩ той беше шести.

Forbes нарежда на второ място сред най-богатите рапъри продуцентът Диди, който в миналото се казваше Пъф Деди. Той има 825 милиона долара. На трето място е продуцентът Доктор Дре със 770 милиона долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама