Мая Манолова: Няма основание за скок в цените на парно, топла вода и ток

08:54, 04 юни 19 25 1327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният омбудсман Мая Манолова определи очакваното увеличение на цените на парното, топлата вода и електроенергията като необосновано. Общественият защитник заяви, че с решенията си Комисията за енергийно и водно регулиране се превръща в основен генератор на инфлация в страната.

Председателят на КЕВР: Ток, парно и топла вода поскъпват заради международни причини

Последното увеличение на парното беше през октомври миналата година, когато цената на парното е достигнала най-високата си цена, припомни Манолова пред БНТ. От тогава цената на природния газ на международните пазари не се е увеличила. Така че основания за повишаване цената на парното, практически няма, каза Манолова.

КЕВР обсъжда поскъпването на тока от юли

"Още повече, че КЕВР ще започне обсъждане за по-високи цени на топлото преди да е определил цената на природния газ. Предложението на "Булгаргаз" е за намаляване даже на цената на природния газ - с 10 стотинки, но е реално намаление. В същото време се предлага цената на топлото да бъде увеличена, което няма никакво солидно обяснение. В същото време продължава да намалява количествата произведена и разпределена топлинна енергия, не намаляват технологичните загуби, намаляват ремонтните дейности, повишават се заплатите в дружествата, а в същото време се повишава цената на парното", отбеляза омдусманът.

"Нито един от показателите, които КЕВР представя не се подобрява", каза още Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама