Кметът Йорданка Фандъкова провери изграждането на детска градина за три групи в кв. „Мусагеница“

12:36, 04 юни 19 25 1248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на детска градина за три групи в кв.„Мусагеница“.

„Тук се изгражда нова сграда за 3 нови групи, които ще се добавят към 10-те, които вече съществуват. Старата детска градина е изцяло санирана, с цялостно обновени инсталации, което означава, че няма да има разлика за децата, които ще учат в старата и в новата детска градина“, каза столичният кмет.

Тя посочи, че ролята на районните кметове е много важна, защото те са хората, които трябва да намерят терен, място и възможност за изграждане на детски градини, а Общината да осигури финансирането.

Финансирането за тази нова сграда е над 1.5 млн. лв. Тя решава и проблема с липсата на физкултурен салон - до момента в детската градина не е имало обособена зала за физкултурен салон. Вече е поръчано и оборудването“, отбеляза столичният кмет.

"Имам уверението, че от есента вече ще могат да се приемат деца в новата яслена и в двете нови градински групи, а според кмета на района това до голяма степен ще реши и въпросът с недостига на места в детските градини в кв. „Мусагеница“, заяви Фандъкова.

„Това е една от общо 15-те нови сгради на детски градини, които сме заложили за тази година. Седем от тях вече се строят, 8 предстои да започнат всеки момент. Това е начинът за решаване на проблемите на родителите, за ограничаване на проблемите с недостига на места в детските градини“, отбеляза столичният кмет, цитиран от „Фокус“.

 „Това е пътят - работим активно и имаме сериозни инвестиции в образователна инфраструктура".

"Вече са над 80 млн. лв. инвестициите в образование от страна на Столичната община само за тази година. Наред с новите детски градини изграждаме и 10 училищни сгради, строителството на които в момента тече. От тях в 5 има и физкултурни салони“, посочи Фандъкова. „Спорт и образование, това за мен е грижата за децата и за семействата. Това е и най-важната задача“, отбеляза тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама