Проливни дъждове наводниха улиците на няколко града

16:02, 04 юни 19 25 1276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проливен дъжд наводни улиците на Пазарджик и Бургас.

Голямото количество паднал дъжд наводни улици и тротоари. Поради интензивния валеж за кратко по един от големите булеварди „Цар Шишман“ пътното платно е било покрито  с около 10 см вода.

Много от шофьорите бяха принудени да спрат и да изчакат дъжда да премине. Сериозни завирявания – около 20 см, се наблюдават и по улица „Есперанто“, а също и по главния булевард „България“.

Трафикът в града е затруднен. Дъждът е придружен от вятър и гръмотевици, които за кратко причиниха спиране на електричеството на различни места, но впоследствие електрозахранването бе възстановено.

Наводнени са и улиците на Бургас- дворовете на детски градини, които се намират в ниските части на комплекс „Меден рудник”. Бързата намеса на екипите на Гражданска защита е предотвратила наводняването на сградите, в които са децата и не се е наложило извеждането им.

В някои части на града пороят затрудни силно движението. В проливния дъжд, две коли блъснаха млад мъж, който се опитал да притича по пешеходна пътека пред потеглящите автомобили.Мъжът е с леки охлузвания.   

Пороен дъжд, придружен с градушка наводни централни улици във Велико Търново. Десетки автомобили бяха блокирани. На места има и отнесена пътна настилка.

Наводнен е приземният етаж на Факултета по изобразителни изкуства към Великотърновския университет.

Нивото на река Янтра също се покачва.

Тежка остава обстановката и в района на Дряново, където водата е отнесла моста на Дряновския манастир.

Бурята събори и няколко дървета, които за кратко блокираха единствения път към манастира. Екипи на пожарната реагираха незабавно и в момента движението там се осъществява нормално, но опасността от ново наводнение остава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама