БСП: Министърът на финансите неправилно е разпределил парите за партиите

18:30, 04 юни 19 / Политика 25 1378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на финансите не си е свършил работата и е разпределил неправилно парите за партиите и коалициите. Отговорник за това е министърът на финансите. И това е записано в Закона за политическите партии. Това каза пред БНР секретарят на ПГ на "БСП за България" и зам.- председател на правната комисия в НС Филип Попов по повод изплатените в повече суми по годишните субсидии на партиите за периода 2016 г.– 2018 г., съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той напомни, че именно в нормативните актове ясно е разписано, че субсидията е 11 лв. за глас и няма обяснение как са станали повече, след като методологията на изчисляване не е променяна.

"Има определен брой гласове на вот за партия или коалиция с по 11 лева на глас. Няма нищо сложно в това изчисление, очевидно министърът на финансите се е затруднил. Затова следва да понесе отговорност. Следва прокуратурата да развие разследването си по отношение на отговорността му, защото той трябва да контролира", каза още Филип Попов.

"Този, който правоприлага закона, носи отговорност. Имаме политическо решение в БСП да съдействаме по всички възможни начини за връщане на неправомерно даденото ни от Министерството на финансите", каза Филип Попов.

"Работа на министъра на финансите е съответната партия или коалиция колко пари трябва да получи в няколко транша", поясни той и добави, че не може да поеме вината на този, който не си е свършил работата.

"Това е извън нашата партия като компетенция, както и на другите партии. Всички са разчитали, че Министерството на финансите си е свършило работата", добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама