Депутатите захващат закона за авторското право

07:40, 05 юни 19 / Политика 25 954 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще разгледат на първо четене промените в Закона за авторското право и сродните му права.

Текстовете са инициирани от Съвета за защита на интелектуалната собственост, който е консултативен орган към министъра на културата и осъществява координация и сътрудничество между държавните институции, органите на местното самоуправление и неправителствените организации, работещи в тази област.

Основната цел на предлаганите изменения е създаване на възможност за използване на съвременни технологични решения за осъществяване на дистанционен мониторинг върху телевизионните програми, разпространявани от кабелни, сателитни и други платформени оператори. Новите текстове предвиждат и установяване на улеснена процедура по връчване на актовете за установяване на административни нарушения и на наказателни постановления, пише БГНЕС.

Предлага се и прецизиране на разпоредби, засягащи колективното управление на авторски или сродни на тях права.

В рамките на пленарното заседание депутатите ще разгледат и проект на решение за попълване състава на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама