Волен Сидеров: Каракачанов трябва да ми е благодарен, че е на този пост и постига такива успехи

08:42, 05 юни 19 / Политика 25 1336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ВМРО надвишават в пъти партийната субсидия. На тези избори те са изхарчили над 6 милиона. Главният им разход е за застъпници. Не поздравих Каракачанов в изборната нощ, защото няма как да подкрепя една измама. Това заяви лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров по БТВ.

„Този резултат идва след една много голяма сделка. Резултатът на ВМРО ще струва на данъкоплатците 3 милиарда лева. Става въпрос за закупуването на американските изтребители. Ако ни бяха толкова големи приятели, можеха да ни подарят изтребители, както направиха в други страни. Животът стана такъв, че трябва да стимулираш финансово избирателите“, изтъкна лидерът на партия “Атака“.

Каракачанов: Отклоняване до около 2 млрд. лева в цената за F-16 е разумно

„Не съм доволен от проведените евроизбори, защото в тях участваха 1/3 от българските граждани, освен това те се проведоха по методика, която е в нарушение на европейските нормативи. Бариерата не може да е повече от 5%, а при нас е 5,8%“, смята той.

"Предлагали сме партийните субсидии да отпаднат. Ако сме надвзели пари по изчисления на финансовото министерство", подчерта той.

Според Сидеров трябва да се промени законът, така че, ако 50% от избирателите не са гласували, вотът да не се смята за легитимен.

На въпрос, дали след подобни думи, не се застрашава малката коалиция, Сидеров каза, че коалицията е факт, благодарение на него. „Г-н Симеонов много се колебаеше, а г-н Каракачанов трябва да ми е благодарен, че е на този пост и постига такива успехи“.

Сидеров изрази разочарованието си от това, че евродепутатът Ангел Джамбазки го напада при всяка възможност в ЕП, пишейки доноси. Думите му са във връзка с анексирането на Крим. Целта му била Консерваторите в Европа да се разочароват от мен и да не се снимат с него. Сидеров подчерта, че Джамбазки си сменял позицията по въпроса за признаването на Крим. Заради нападките на Сидеров по отношение на Джамбазки, евродепутатът се закани да заведе дело. Сидеров е убеден, че не е клеветил колегите си и обещава парична награда на всеки, който докаже обратното.

Евродепутатите са пълна мъгла. Не се знае какви средства получават, за какво ги харчат. Не отговориха колко пари трупат и дали няма да направят дарение с част от тях. Затова КПКОНПИ трябва да обърнат внимание.

ВМРО искат преразглеждане на коалиционното споразумение и свършеното до момента. Пред разпад ли е малката коалиция. Могат да се добавят нови цели като анекс, имаме добра финансова програма, имаме основание за това. Виждаме се в парламента редовно.

Сидеров заподозря, че двете националистически партии искат да отстранят „Атака“ от коалицията.

Продължавам да мисля, че Цветанов е един голям политик, той има бъдеще. Излизайки от управлението, ще остане в историята. Не сме се чували след подаването на оставката му, но не е нужно с него се разбираме без думи“, каза Волен Сидеров.

На въпрос дали би сложил синята каска, Сидеров каза, че няма нужда от синя каска, а по-скоро от сиво вещество под нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама